Kalafiorų blyneliai su sūriu

Posted by Geras Receptas on Lap 10, 2010 in Blynai, Daržovės, Vakarienei |

Greit paruošiami, labai gardūs žiedinių kopūstų blynukai su sūriu. Idealus variantas vakarienei arba vegetariškiems pietums. Fermentinis sūris puikiai papildo kalafiorų skonį. Beje, nepamirškite, kad kopūstai (tarp jų ir žiediniai) puikiai tarnauja kaip imunitetą stiprinančios daržovės. Skanu, sveika, greit paruošiama – ko daugiau reikia? Bėgam gaminti!

Ziediniu kopustu blyneliai

10 vidutinio dydžio blynelių (2-3 valgytojams) prireiks:

pusės kalafioro (~400 g);
50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
1/4 šaukštelio druskos;
šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų;
česnako skiltelės;
2 šaukštų šviežių kapotų petražolių;
2 kiaušinių;
60 g miltų;
1/4 šaukštelio kepimo miltelių;
aliejaus kepimui.

Kalafioro puselę išskaidykite žiedynais ir verdančiame pasūdytame vandenyje (šaukštelis druskos į 600 ml vandens) pavirkite 8 minutes (kad nebūtų per minkšti). Nusunkite ir atidėkite į šalį. Tuo metu dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su druska, pipirais, sukapotu česnaku, susmulkintomis petražolėmis. Atskirai šiek tiek paplakite kiaušinius ir supilkite į sūrio mišinį. Išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus. Išmaišykite iki vientisos tešlos. Tada suberkite apvirtus kalafiorus ir išmaišykite paskutinį kartą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą blynelių tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių iki gelsvos skanios spalvos :) Patiekite su grietine arba natūraliu jogurtu.

P.S. Jei mėgstate sūrį, galite jo įtarkuoti daugiau. Ir nebandykite kepti be petražolių (kaip aš ir pati kartais pagalvoju – et, žolelės, apsieisim be jų, jei jau neturiu po ranka) – čia jos groja bene pirmuoju smuiku. Be petražolių būtų tiesiog blyneliai, o su petražolėmis – beprotiškai skanūs blyneliai. Gana pasakų, keliaujam valgyti :)

Žymos:, ,

5 Comments

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>