Paprikos, įdarytos kuskusu ir feta

Posted by Geras Receptas on Rgp 25, 2010 in Daržovės |

Idėją, ką pagaminti “52 skanių savaičių” temai – graikiškų patiekalų savaitei, pasiūlė naujausias žurnalo “Virtuvė” numeris. Na, spalvingos paprikos, įdarytos alyvuogėmis ir fetos sūriu – tikrai panašu į Viduržemio jūros regiono virtuvės stilių. Net ir kuskusas, kas ganėtinai keista, visai tinka šiam patiekalui. Visai gardu, tinka vegetarams arba vasarą norintiems maitintis lengvesniu maistu nei mėsa :)

Paprika su kuskusu ir feta

2 porcijoms prireiks:

2 saldžiųjų paprikų;
75 g fetos sūrio;
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų;
6-10 vyšninių pomidoriukų;
75 g kuskuso kruopų;
150 ml sultinio;
prieskonių – druskos, pipirų, žolelių pagal skonį.

Pirmiausiai išsivirkite kuskusą. Tam užvirinkite sultinį, suberkite kuskuso kruopas, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pastovėti 5 minutes. Tuo metu susmulkinkite alyvuoges ir fetos sūrį. įmaišykite kuskusą, pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis. įpjaustykite pomidoriukus.
Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Kiekvienos pusės vidų patepkite šiek tiek aliejaus. Tada sudėkite įdarą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20-25 minutes.

Žymos:, ,

2 Comments

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>