Šaltas desertas su lazdyno riešutais ir šokoladu

Posted by Geras Receptas on Lie 16, 2010 in Desertai |

Na, nors karštomis dienomis suvartojamo maisto kiekis mažesnis nei įprastai, o ir tas būna šaltas, siūlau jums pasimėgauti šaltu desertu. Jis skoniu labai primena tiramisu, tik mažiau riebus, nes be maskarponės, ir skanią gaidelę prideda lazdyno riešutai. Pasigaminti jį užtruks neilgai, o rezultatas maloniai atgaivins ir pamalonins visus skonio receptorius.

Saltas pyragas su sokoladu ir riesutais

Prireiks:

pakelio biskvitinių pirštelių (“Lady fingers”);
didelio indelio plakamos grietinėlės (450 ml);
plytelės juodojo šokolado;
75 g cukraus pudros;
100 g lazdyno riešutų;
nedidelio puodelio šviežiai užplikytos kavos.

Sutarkuokite arba sukapokite pusę plytelės juodojo šokolado. Likusią pusę ištirpiinkite karšto vandens vonelėje. Lazdyno riešutus 5 minutes pakepinkite 200 laispnių orkaitėje ir patrinkite tarp sauso rankšluosčio, kad nusiimtų luobelės. Tada juos sukapokite. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra, supilkite tirpintą šokoladą, suberkite kapotus riešutus, sutarkuotą šokoladą ir gerai išmaišykite. Stačiakampį indą išklokite maistine plėvele. Dugną ir šonus padenkite biskvitiniais piršteliais, pamirkytais kavoje. Tada sudėkite visą grietinėlės masę, išlyginkite paviršių ir ją “uždenkite” likusiais piršteliais, pamirkytais kavoje. Iš sausainių turėtumėte suformuoti tarsi indelį grietinėlei :) Indą su desertu padėkite į šaldytuvą, kad masė sustingtų – geriausia nakčiai. Prieš patiekdami apverskite desertą iš indo į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės :)

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>