Vaisinė “Pascha”

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Desertai |

Tai tradicinis Velykų desertas, gaminamas iš varškės ir vaisių. Manau, kad tai būtų puiki alternatyva pyragams ir ne tik Velykų proga :)

Pascha

Jums prireiks:

500 g varškės;
100 ml natūralaus jogurto (jei pageidaujate mažiau kaloringo deserto) arba plaktos grietinėlės;
2 persikų;
skardinės konservuotų vaisių kokteilio;
2 šaukštų želatinos;
100 g cukraus;
vanilės ankšties;
migdolų plokštelių.

Gerai išmaišykite varškę su grietinėle arba jogurtu ir cukrumi. Sudėkite gerai nuvarvintus vaisius ir stambiais gabalėliais supjaustytus persikus (pasilikite šiek tiek persiko papuošimui). Perpjaukite perpus vanilės ankštį ir į varškę suberkite vanilės grūdelius. Išbrinkinkite želatiną (aš ją užpyliau keturiais šaukštais labai karšto vandens, išmaišiau, leidau šiek tiek pastovėti, o paskui ant silpnos ugnies kaitinau, kol ištirps visi želatinos grūdeliai). Supilkite į varškę. Leiskite pastovėti, kol želatina pradės brinkti (varškės masė ims darytis nebe tokia skysta). Tada supilkite varškės mišinį į pageidaujamą formą ir keletui valandų padėkite į šaldytuvą.
Patiekiant išverskite pachą į lėkštę, papuoškite pjaustytais persikais ir migdolų plokštelėmis.

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>