Keksiukai “Juodasis miškas”

Posted by Geras Receptas on Lie 14, 2010 in Keksiukai |

“52 skanias savaites” pirmojo gimtadienio proga vaišiname mažomis visiems puikiai žinomo torto “Juodasis miškas” (“Schwarzwald”) kopijomis – keksiukais. Šie kepinukai turi viską, ką turi turėti tikras “Juodasis miškas” – laiko patikrintą skonį, apimantį šokoladinį biskvitą, vyšnias, grietinėlę ir šokolado drožlių papuošimą. Teigiama, jog šis tortas buvo pirmą kartą iškeptas dar 1915-aisiais metais! Na, o mūsų burnoje tirpstantys keksiukai turi mažą privalumą prieš originalųjį tortą – jie pagaminami žymiai greičiau :)

Keksiukai Juodasis miskas

18 didelių keksiukų prireiks:

225 g minkšto sviesto;
225 g cukraus pudros;
4 šaukštų kakavos;
4 kiaušinių;
90 g vyšnių;
225 g miltų;
1 šaukštelio kepimo miltelių.

Minkštą sviestą ištrinkite su cukraus pudra. įplakite kiaušinius, kakavą, sukapotas vyšnias ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilkite tešlą į formeles ir kepkite 25 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps, leiskite jiems visiškai atvėsti.

Papuošimui:
plaktos grietinėlės;
kapoto juodojo šokolado;
vyšnių.

Kai keksiukai visiškai atvės, papuoškite juos plakta grietinėle, apibarstykite juodojo šokolado drožlėmis. Galiausiai kiekvieną papuoškite vyšnia. Skanių įspūdžių!

Žymos:,

2 Comments

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>