Keksiukai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Posted by Geras Receptas on Geg 28, 2011 in Keksiukai |

Klasika – keksiukai su šokoladu ir uogomis. Tobulumas slypi paprastume. Subalansuotas saldumo ir rūgštelės iš aviečių kiekis. Tiesa, originalus receptas rekmendavo dėti braškes. Bet kai aš pati su jomis tiek ir tedraugauju… Puikiai jas pakeitė avietės. O Jūs pabandykit su braškėmis, kas jas mėgstat – gal bus netgi geriau :)

Keksiukai su avietemis ir baltuoju sokoladu

375 g miltų;
1,5 šaukštelio maistinės sodos;
100 g cukraus;
200 g baltojo šokolado;
3 kiaušiniai;
150 g tirpinto sviesto;
200 natūralaus jogurto (arba rūgštesnės grietinės);
2 šaukštai pieno;
12-15 braškių (priklausomai nuo to, kiek Jums išeis keksiukų – didesnių ar mažesnių) – aš dėjau 150 g aviečių;
perlinio cukraus apibarstymui.

Šokoladą sukapokite gabalėliais (tik nepersistenkite smulkindami, ir didesni gabalėliai aptirpę yra laaaabai skanu). įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sumaišykite dubenyje miltus su cukrumi, maistine soda, šokolado gabalėliais ir žiupsneliu druskos. Atskirai išplakite kiaušinius su pravėsusiu tirpintu sviestu, jogurtu ir pienu. Palengva įmaišykite į sausų produktų mišinį. Sudėkite tešlą į keksiukų formeles. į kiekvieną giliai įspauskite po braškę – “paslėpkite” ją keksiuko viduje. Pabarstykite perliniu cukrumi ir kepkite 20-25 minutes. Prieš išimdami iš formelių, šiek tiek leiskite atvėsti keksiukams. Skanaus šeštadienio!

P.S. Jei braškes keičiate avietėmis, galite jas taip pat paslėpti tešloje arba įmaišykite jas į visą tešlą, prieš sudėdami į kepimo formeles.

Žymos:, ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>