Kuskusiniai keksiukai

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Keksiukai, Kruopos, Užkandžiai |

Bandymas įsirodyti sau, kad keksiukai būna ne tik desertiniai – kuo puikiausiai pavyko. Jau antros rūšies keksiukai, kurių negalėčiau pavadinti kitaip, nei užkandiniais. Jei juos padarysite sūresnius, o į vidų dar įdėsite gabalėlį rūkyto kumpio – gausis puiki užkanda prie alaus iškylai.

Keksiukai su kuskusu

Jums reikės:

90 g kuskuso kruopų;
115 ml verdančio vandens;
225 g miltų;
2 šaukštų cukraus;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
1 šaukštelio kumino;
1 šaukštelio kalendros;
3 kiaušinių;
4 šaukštų aliejaus;
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės;
2 šaukštų kapotų petražolių

Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 5 minutėms, kad išbrinktų. Sausus ingredientus išmaišykite šaukštu. į kitą indą įmuškite kiaušinius, į aliejų ir plakite, kol susimaišys. įdėkite petražolių ir citrinos žieveles. įmaišykite sausus ingredientus ir kuskuso košę. Gerai išmaišę sudėkite tešlą į popierines formeles, kepkite maždaug 25 minutes (kol apskrus) iki 180 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje.

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>