Arbūziniai ledai – šerbetas

Posted by Geras Receptas on Lie 16, 2010 in Ledai |

Niekada nemėgau šerbeto. Parduotuvinių šerbetų skonis man visada buvo toks “praplautas” – lyg šerbetas būtų pagamintas ne iš sulčių, o iš vandens su šlakeliu sulčių. Dėl to visada, pirkdama ledus, renkuosi plombyrus. Rimtus ledus. Bet kai gimtadieniui gavau ledų gaminimo aparatą, atsivėrė galimybės mėgautis ne tik parduotuvių pasiūla. O dar kaip tyčia projektas “52 skanios savaitės” paskelbė šerbetų savaitę… Kadangi namie turėjau arbūzo, susiradau receptą ir pabandžiau, kas gausis iš naminio šerbeto. Arbūzinio. Ir gavosi tooooooks skanus dalykas – sodraus skonio, puikiai gaivinantis, ne per saldus ir arbūzinis arbūzinis… Vienos porcijos tikrai per mažai :) Dar šis receptas man patiko tuo, kad jam reikia mažai produktų ir mažai darbo (ir net išėmus iš šaldymo kameros nebuvo sunku ledus gremžti specialiu šaukštu – nesušalo “į kaulą”!). Tad visiems rekomenduoju išbandyti!

Arbuzinis serbetas

4 porcijoms prireiks:

400 ml arbūzo minkštimo be sėklyčių;
50 g cukraus;
1,5 šaukšto citrinos sulčių;
100 ml pieno;
šaukšto želatinos.

Karštame vandenyje išbrinkinkite želatiną ir atvėsinkite. Arbūzo minkštimą sutrinkite blenderiu į tyrę. įmaišykite cukrų su citrinos sultimis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio išimkite, nuolat maišydami supilkite pieną ir želatiną. Gautą tyrę pilkite į ledų aparatą, leiskite jam suktis 30 minučių. Po to ledus išimkite ir pabaikite šerbeto gamybą šaldymu kameroje. Jei neturite ledų gaminimo aparato, arbūzų tyrę supilkite į indą ir padėkite į kamerą, kol sušals, tik nepamirškite kas pusvalandį vis permaišyti masės, kad ji nesušaltų į vientisą gabalą.

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>