Kondensuoto pieno ledai

Posted by Geras Receptas on Lie 4, 2013 in Ledai |

Kadangi anksti atėjusi vasara pasirodė esanti tikrai karšta, kas gali būti geriau nei dubenėlis ledų, kuriuos pasigaminote patys? Kondensuoto pieno ledai – tikras gardumėlis!

 

Kondensuoto pieno ledai

 

 

450 ml riebesnio pieno (daugiau nei 2,5% riebumo, tobula 3,2%);
4 kiaušinių  tryniai;
šaukštelis vanilinio cukraus;
skardinė kondensuoto pieno.

Trynius su mikseriu gerai išplakite iki vietisos pašviesėjusios masės. Pieną pakaitinkite iki beveik virimo, išl ėto nuolat maišydami supilkite trynius. Toliau smarkokai maišydami užvirinkite ir pakaitinkite dar kelias minutes. Masė turėtų sutirštėti ir pasidaryti tiršto kremo konsistencijos (jokiu būdu ne omletas). Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilinį cukrų ir atvėsinkite. Masei atvėsus, įmaišykite kondensuotą pieną ir masę supilkite į ledų gaminimo mašiną. Leiskite jai maišyti ledus apie pusvalandį ir ragaukite.

Žymos:,

1 Comment

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>