Kiaušinis su kumpiu ir maskarpone sluoksniuotoje tešloje

Posted by Geras Receptas on Bir 9, 2011 in Nesaldūs pyragai, Užkandžiai, Vakarienei |

Nesugalvojau, kaip šitą patiekalą pavadinti, tad surašiau beveik visus ingredientus. Skonis netikėtai pasakiškas. Maskarponės švelnumas tobulai dera su rūkytu kumpiu ir kiaušiniu. Vakarienė ant stalo gali garuoti jau po pusvalandžio nuo grįžimo namo. Greita, paprasta, skanu ir labai tinka tingiems vasaros vakarams. Arba savaitgalio pusryčiams. Išbandykit, garantuoju, kad patiks!

Kiausinis su kumpiu tesloje

2 porcijoms prireiks:

pusės pakelio šaldytos tešlos, padalintos į porcijas,
kečiupo;
maskarponės (maždaug poros šaukštų);
kiaušinių (kiek atsipjovėte tešlos porcijų);
tarkuoto “Džiugo” sūrio;
50 g šaltai rūkyto kumpio.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Tuo metu tešlos porcijas sudėkite ant kepimo skardos. Kiekviename gabalėlyje palikite maždaug 1 cm kraštelį, o vidurį subadykite šakute. Aptepkite kečiupu ir kepkite 10 minučių. Ištraukę ant kiekvieno tešlos “lovelio” įmuškite po kiaušinį. Šaukšteliu primėtykite maskarponės (gabalėlių negabalėlių, kaip čia pavadint… Na, pridėliokit po nedaug maskarponės visur ant kiaušinio). Galite pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Galiausiai užberkite “Džiugo” pagal skonį ir kepkite, kol iškeps kiaušinis (6-8 minutes). Iškepusius greit apdėliokite rūkyto kumpio griežinėliais ir ragaukite.

Žymos:, , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>