Broilerio paštetas

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Paukštiena, Užkandžiai |

Tikras iššūkis visiems, perkantiems paštetus ir vyniotinius parduotuvėse. Tai gana nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus mėsos kepinys, kuris tikrai nustebins prie sintetinio maisto pripratusius tautiečius :)

Broilerio pastetas

Jums reikės:
400g vištienos krūtinėlės filė;
300g vištienos kepenėlių;
200g vištienos faršo;
1 kiaušinio;
pusės stiklinės riebios grietinėlės;
2 kapotų česnako skiltelių;
druskos;
juodųjų pipirų;
300g rūkytos šoninės

Krūtinėlės filė supjaustykite piršto plonumo juostelėmis. Kepenėles, faršą, kiaušinį, grietinėlę, česnaką, druską ir pipirus virtuviniu kombainu (arba mėsmale) sumalti iki vientisos masės. Pailgą kepimo indą išklokite kepimo folija, tada ją išklokite šoninės juostelėmis ir supilkite pusę gautos masės. Ant jos sudėkite filė juosteles, sluoksnį šoninės ir sukrėskite likusią masę (žr. nuotrauką žemiau). Indą gerai sukratykite, kad mišinys geriau pasiskirstytų. Ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį šoninės, kepkite 2 valandas 150 laipsnių orkaitėje.

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>