Haloumi sūrio ir bulgur salotos
Neabejotinai šių metų atradimas – haloumi sūris. Iš Kipro kilęs, pagamintas iš ožkos, avies ir karvės pieno. Apkeptas pasižymi ypač subtiliu skoniu. Nors ir nepigus, bet paragavimo vertas. O apie bulgur salotas gražiuoju atsiliepiau ankstesniame įraše. Ragaujam!
250 g bulgur kruopų;
200-250 g haloumi sūrio gabalėlis;
250 g vyšninių pomidoriukų;
agurkas;
sauja špinatų;
skardinė konservuotų avinžirnių;
pusės citrinos sulčių;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Į puodą suberkite bulgur kruopas. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies pavirkite apie 20 minučių, kol kruopos suminkštės. Nusunkite, išmaišykite ir leiskite joms pravėsti. Tuo metu haloumi sūrį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite riekelėmis. Apkepkite grilio keptuvėje be aliejaus, kol sūris pasidarys gražiai auksinės spalvos (ir pradės kvepėti). Dubenyje sumaišykite pusžiedžiais supjaustytą agurką, pomidoriukus (galite juos perpjauti pusiau), avinžirnius ir špinatus. Galiausiai įmaišykite bulgur kruopas, pagardinkite citrinų sultimis, sumaišytomis su alyvuogių aliejumi. Padalinkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po keletą riekelių kepto haloumi sūrio ir mėgaukitės vasara