Kalakutienos ir bulvių košės pyragas

Posted by Geras Receptas on Sau 14, 2012 in Nesaldūs pyragai, Pietums, Vakarienei |

Naujieji metai prasidėjo savęs raginimu, kad reikia neapleisti maisto gaminimo ir eksperimentų. Galbūt (tikiuosi) šie metai bus šiek tiek paprastesni, bus daugiau laiko mažiems džiaugsmams, naujiems atradimams, pamirštiems geriems dalykams arba dalykams, kuriems pernai nebūdavo laiko/noro/jėgų. Arba tiesiog daugiau laiko sau. Juk skanus maistas – vienas iš didžiausių gyvenimo džiaugsmų.

Jei turit užsilikusio kepto kalakuto (aha, nuo Kalėdų jau daug laiko praėjo, tai tikriausiai jo nebebus) arba keptos vištienos, labai labai rekomenduojų pyragą su bulvių koše ir nuostabiai derančiu mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Gardumėlis.

Kalakuto pyragas

4 valgytojams (arba dviems ir kitiems pietums) prireiks:

400 g keptos paukštienos;
nemažo poro;
svogūno;
100 g rūkytos šoninės;
skiltelės česnako;
poros šaukštų miltų;
150 ml vištienos sultinio;
100 ml grietinės;
150-200 g mėlynojo pelėsinio sūrio (kaip kas mėgsta, aš dėjau daugiau, buvo nuostabiai skanu);
bulvių košės iš maždaug 900 g bulvių (jau šitą paruošti tikriausiai mokėsit).

Susismulkinkite svogūną, česnaką ir porą. Juostelėmis supjaustykite šoninę. Keptuvėje aliejuje apkepkite ją, kol gražiai apskrus. Išimkite į atskirą lėkštę. Likusiame aliejuje pakepinkite svogūną su poru maždaug 15 minučių, kad gerokai suminkštėtų. Baigiant kepti, įmeskite česnaką. Kai jis pradės skleisti savo aromatą, viską kiaurasamčiu išgriebkite į lėkštę pas šoninę, išmaišykite ir leiskite atvėsti.

Tuo metu keptą paukštieną supjaustykite gabalėliais. Sudėkite ją į porų ir svogūnų masę. Suberkite miltus, išmaišykite, supilkite sultinį, grietinę, sutrupinkite 2/3 mėlynojo pelėsinio sūrio ir išmaišykite viską. Gautą masę sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite bulvių košę, paviršių išlyginkite. Viršų papuoškite sviesto gabalėliais ir likusiu trupintu sūriu. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>