Kiauliena saldžiame sojos padaže
Artėjančio savaitgalio proga siūlau labai gardžios ir super paprastai pagaminamos kiaulienos receptą. Sudėtingiausia dalis – surasti žmones, kuriems nudeleguosite daržovių susmulkinimo darbą O visa kita užtruks tiek, kiek užtrunka išvirti ryžius. Idealus variantas, patiksiantis visai šeimai, kai norisi kuo greičiau paruošti patiekalą su kuo mažiau darbo. Saldžiai aštroka, bet laaaaaaaaaabai gerai su ryžiais. Labai gerai. Labai labai.
400-500 g kiaulienos;
5 šaukštai sojos padažo;
pusė šaukštelio malto imbiero;
4 šaukštai saldžia-aštrio padažo (to tokio “thai sweet chili sauce”);
šaukštelis rudojo cukraus;
1/4 šaukštelio malto čili pipiro;
pusė šaukštelio kario miltelių;
svogūnas;
2-3 skiltelės česnako;
viena saldžioji paprika.
Nuobodžioji dalis: kiauliena supjaustyti juostelėmis, papriką irgi. Svogūną pusžiedžiais, česnaką sugrūsti. Dubenėlyje pasiruoškite padažą: sumaišykite sojos padažą, cukrų, karį, imbierą, čili miltelius, saldžiai aštrų padažą. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Jame keletą minučių pakepinkite svogūną su paprika, kol pradės minkštėti. Baigiant kepti, suberkite česnaką – tik ne ilgiau kaip minutei. Juk norim, kad atsikleistų aromatas, o ne sudeginti česnaką. Tada viską išimti į lėštę, jei keptuvė sausa, pridėti dar šlakelį aliejaus. Tada suversti kiaulienos juosteles į keptuvę ir apkepinti nuoširdžiai. Kai apkeps, apipilti pasiruoštu sojos padažu, atgal grąžinti svogūnus ir paprikas. Viską išmaišyti ir pakepti dar bent 5 minutes. Aš, paranojiškai bijodama neiškepusios mėsos, kepiau 10 min. Per tą laiką padažas šiek tiek sutirštėja ir visas patiekalas prisigeria nuostabaus rytietiško aromato. Patiekti rekomenduoju su virtais ryžiais.