Kiauliena su garstyčiomis, obuoliais ir brendžiu

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Pietums |

Šiame greit pagaminamame patiekale nuostabiai dera garstyčių aštrumas ir karamelizuotų obuolių saldumas. Kadangi pagrindinis ingredientas – kiauliena, rekomenduoju pasigaminti sotiems savaitgalio pietums. Kaip norisi ko nors ypatingo… :)

Kiauliena su garstyciomis ir brendziu

Jums prireiks (4 porcijoms):

500 g kiaulienos filė;
1 rūgštaus obuolio;
40 g sviesto;
1 šaukšto cukraus;
1 mažo svogūno;
2 šaukštų brendžio;
1 šaukšto maltų garstyčių arba 2 šaukštų skystų garstyčių;
150 ml grietinėlės;
druskos;
maltų juodųjų pipirų.

Kiaulienos filė supjaustykite plonais, vienodo dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite, išskobkite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolį.
įkaitinkite keptuvėje pusę sviesto (20 g), suberkite cukrų ir obuolio griežinėlius. Labai atsargiai maišydami (kad nesutrupėtų) pakepinkite 3 minutes. Išimkite į atskirą lėkštę.
Sudėkite į keptuvę likusį sviestą, pakepinkite jame kiaulieną su svogūnais, kol mėsa gražiai pagels, o svogūnai suminkštės. Supilkite brendį ir troškinkite, kol jo perpus sumažės. Suberkite garstyčias, supilkite grietinėlę ir pavirkite dar 1 minutę. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>