Makaronų apkepas (itališku stiliumi?)

Posted by Geras Receptas on Kov 21, 2011 in Makaronai, Pietums, Vakarienei |

Po ilgos pertraukos – receptas, padedantis apsispręsti, kai pirmadieniais (antradieniais, trečiadieniais, ketvirtadieniais, galbūt ir penktadieniais) pakeliui iš darbo į namus įkyriai kirba mintis “o ką šiandien greito ir skanaus pasigaminti vakarienei?”. Jį pasufleravo puikusis “Delicious.” žurnalas greitų patiekalų skiltyje. Makaronų visada rasite namie, konservuotų pomidorų skardinė taip pat turėtų nuolat slėptis spintelės kamputyje. Tereikia pasirūpinti mocarela, paprika ir mėsos kukuliukais. Juos galite pasigaminti įprastuoju kotletų gaminimo būdu, tik šie kukuliukai turėtų būti graikinio riešuto dydžio. Hmmm, atrodo viską surašiau, ką reikia turėti :)

Makaronu apkepas su kukuliukais

2 labai alkaniems žmonėms arba 4 vidutiniškai alkaniems prireiks:

160 g makaronų;
skardinės smulkintų konservuotų pomidorų;
paprikos (ją supjaustyti kubeliais);
česnako skiltelės;
10-12 mėsos kukuliukų (iš maždaug 250 g faršo);
100 ml sultinio;
100 g mocarelos,
šviežių arba džiovintų bazilikų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakelio. Išvirusius nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite laukti savo eilės. Mėsos kukuliukus apkepkite aliejuje (5-7 minutes), tada išimkite į lėkštę. Likusiame aliejuje pakepinkite susmulkintą česnako skiltelę. Tada supilkite pomidorų skardinės turinį, suberkite papriką, supilkite sultinį ir pakaitinkite 10 minučių. Šiam laikui praėjus, į pomidorus grąžinkite mėsos kukuliukus, suberkite makaronus ir išmaišykite. Viską supilkite į kepimo indą, ant viršaus sudėkite mocarelos gabalėlius, apibarstykite bazilikais ir kepkite 20 minučių.

Žymos:, , , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>