Mėsos “Kelmas”

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Pietums |

Nustebinkite savo svečius bet kurių švenčių metu. Vietoje paprasto kepto kumpio patiekite originaliai atrodantį mėsos kelmą, kuris savo išvaizdai nė kiek nenusileidžia ir skoninėmis savybėmis.

Mesos kelmas

Jums reikės:
juostos kiaulienos šonkauliukų;
2,5 kg kiaulienos faršo (jei norite, galite naudoti ir vištienos);
3 svogūnų;
2 morkų;
2 šaukštų garstyčių;
druskos;
pipirų;
maltos paprikos;
maltos mėsos prieskonių;
3 skiltelių kapoto česnako;
1 kiaušinio;
3 šaukštų grietinės.

Pamarinuokite šonkauliukus – įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite sojų ir vorčesterio padažu (ar kaip tik pageidaujate ar mokate marinuoti mėsą), uždenkite ir palikite per naktį.
Pakepinkite supjaustytas morkas ir svogūnus. Sudėkite visas likurias sudedamasias dalis į faršą ir gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo folija. Iš šonkauliukų suformuokite “šulinį”, galus (jei nesilaiko) galite susmeigti dantų krapštukais. į vidų sukrėskite faršą, aptepkite plaktu kiaušiniu. Šonkauliukus (kad neišsileistų) apvyniokite storu siūlu. Kepkite 2 valandas 180 laipsnių orkaitėje. Prieš patiekiant siūlą nukirpkite.

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>