Pyragas su vištiena ir porais

Posted by Geras Receptas on Spa 13, 2010 in Nesaldūs pyragai, Paukštiena, Pietums, Vakarienei |

Šis pyragas – puiki išeitis, kai reikia sugalvoti, kur padėti keptos vištos likučius. Ir dar puiki išeitis tada, kai reikia pasišildyti kambarius – juk orkaitė, kurioje kepa pyragas, puikiai šildo virtuvę :) O kol kepa pyragas, galima skaityti knygą ir/arba gerti pyragą. Štai ir trys priežastys išsikepti šį patiekalą pietums arba vakarienei. Skanumo į priežastis neįtraukiu, kadangi tikriausiai savaime suprantama, jog pyragas skanus.

Pyragas su porais ir vistiena

Tešlai prireiks:
75 g minkšto sviesto;
120 g miltų;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų;
3 šaukštų šalto vandens;
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Sviestą išmaišykite su miltais, suberkite tarkuotą sūrį, druską, pipirus, spilkite vandenį ir maišykite, kol suformuosite kamuoliuką. Tą kamuoliuką bent 20 minučių palikite atšalti šaldytuve.

įdarui:
400 g keptos vištienos;
400 g porų;
50 g sviesto;
1 kiaušinis;
300 ml pieno;
2 šaukštai miltų;
100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
druskos, juodųjų pipirų, šiek tiek tarkuoto muskato riešuto;
papildomai – “Santa Maria Forest Blend” miško grybų skonio prieskonių.

Vištieną susmulkinkite. Porus supjaustykite riekutėmis. Juos pakepinkite svieste, kol suminkštės. Pieną kaitinkite iki virimo, tada į jį nuolat maišydami supilkite miltus, sumaišytus su šlakeliu pieno (turėtų būti tyrelės konsistencijos). Maišykite pieną tol, kol jis sutirštės. Tada padažą pagardinkite prieskoniais. Šiek tiek atvėsinkite.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Tešla išklokite kepimo formą ir pagrindą kepkite 15 minučių. Tada ištraukite, ant jo sudėkite porus, tada vištieną. į pieno padažą įmuškite kiaušinį ir įberkite saujelę tarkuoto sūrio. Išmaišykite ir supilkite ant vištienos. Pyragą apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite 30 minučių.

Žymos:, ,

2 Comments

  • Asta rašo:

    Labai puikus pyragas, mėgstu tokius patiekalus pietums :) O orkaitė, kai šalta, tikrai pritariu – oi, kaip sušildo, bent tuos kelis kvadratinius metrus virtuvės :) )

  • O nuo tų kelių virtuvės metrų prišyla ir visi namai :) Prišyla, prisipildo maisto ir jaukumo kvapo… Gėris :)

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>