Rūkytos lašišos ir bulvių košės pyragas

Posted by Geras Receptas on Gru 10, 2010 in Pietums, Vakarienei |

Dalinuosi receptu, pagal kurį šį pyragą kepiau ne kartą ir kepsiu tikrai ilgai. Tai puikus, sotus, aromatingas, šildantis patiekalas visai šeimai. Tik nelabai fotografuotis norėjo :) Net nežinau, ką daugiau pridurti… Tikriausiai tamsi aptirpusi žiema už lango slopina bet kokį norą kažką daugiau parašyti. Tad gal tiesiog paragaukim?

Lasisos ir bulviu apkepas

4 labai alkaniems arba 5-6 nelabai alkaniems žmonėms prireiks:

300 g rūkytos lašišos gabalėliais;
bulvių košės iš 800 g bulvių;
50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
2 kiaušiniai.

Padažui:
250 ml pieno;
20 g sviesto;
20 g miltų;
1 šaukštas citrinos sulčių;
1 šaukštas grietinės;
25 g tarkuoto fermentinio sūrio;
šiek tiek tarkuoto muskato riešuto;
6 marinuoti agurkėliai (susmulkinti);
jei mėgstate – šaukštelis kaparėlių.

Išvirkite 2 kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kepimo formos dugną išklokite susmulkinta lašiša, ant jos suberkite kiaušinius ir imkitės padažo. Jam prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite miltus, tada supilkite pieną ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies, suberkite tarkuotą muskato riešutą, fermentinį sūrį, gabalėliais susmulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, grietinę, citrinos sultis ir išmaišykite. Gautą padažą supilkite ant lašišos ir kiaušinių. Viršų padenkite bulvių koše. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 30-40 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Prieš patiekiant, leiskite pyragui bent 10 minučių pravėsti kepimo formoje, kad padažas, o kartu ir visas pyragas nebūtų per skystas.

P.S. Jokiu būdų nepasiduokite pagundai bent žiupsneliu druskos pagardinti labai prėską padažą. Jis kepdamas sūrumo prisigers iš rūkytos lašišos.

Žymos:,

4 Comments

  • Asta rašo:

    Mielai paragaučiau :)
    Tikiuosi, vieną greitą dieną būtent tai ir padarysiu :)

  • Kol žiema dar nesibaigė, o su ja ir sotaus šildančio maisto poreikis – šis pyragas tikrai vertas paragavimo :)

  • Simona rašo:

    Vyras sakė, kad čia karšta mišrainė :D Paskui pagalvojau, kad tikrai – ir agurkėliai, ir kiaušiniai, bulvės – ko ne lietuviška mišrainė? Tik paturbinta :) ) Labai skanu buvo, ačiū už receptą :)

  • Gerai pagalvojus, visi apkepai yra šiek tiek mišrainės :)

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>