Tiršta ir kvapni kukurūzų bei rūkytos lašišos sriuba

Posted by Geras Receptas on Spa 16, 2012 in Daržovės, Pietums, Sriubos, Vakarienei |

Tikras gardumėlis vėsioms rudens dienoms ir vakarienėms. Ši sriuba bus šiek tiek kitokia, nei mes esame įpratę valgyti – galbūt net labiau link troškinio. Originalo kalba ji vadinasi “chowder”, kas pas amerikiečius yra labai tiršta pieniška daržovių ir jūros gėrybių sriuba. Vienas iš populiariausių variantų – corn chowder (kukurūzų sriuba). Puikiai subalansuotas saldumas, žuvies aromatas ir daug daug daržovių. Patiks visokios mitybos šalininkams – ir žuvėdroms, ir vegetarams, ir “valgykime kuo daugiau daržovių” šalininkams, ir idėjos “kasdien būtina sriuba” aktyvistams. Žodžiu, puiki sriuba rudens sezonui.

 

Kukuruzu ir lasisos sriuba

5-6 nemenkoms porcijoms prireiks:

1 morkos;
1 svogūno;
2 skiltelių česnako;
1 saliero koto;
1/2 – 1 raudonosios paprikos (priklausomai nuo skonio);
1 didelės bulvės;
1 skardinės konservuotų kukurūzų;
200 g rūkytos lašišos;
1 l pieno;
30 g miltų;
gabalėlio sviesto;
4 juostelių rūkytos šoninės;
prieskonių – druskos, pipirų, tabasco padažo, sulčių iš gabalėlio šviežios citrinos, šviežių arba džiovintų krapų.

Pirmiausias darbas – susmulkinti daržoves. Morkas pusmėnuliais, svogūną ir česnaką – kuo mažesniais gabalėliais, papriką taip pat, salieto kotą užteks supjaustyti riekelėmis, bulvę paversti į kubelius.  Kuo smulkiau supjaustysite daržoves, tuo skaniau jos suvirs. Taip pat supjaustykite šoninę plonytėmis juostelėmis. Kitas etapas – viską apkepinti. Puode ištirpiname sviestą, jame kelias minutes pakepiname šoninę, kad pasidarytų traški ir paskleistų savo aromatą visoje virtuvėje. Po maždaug 4-5 minučių kepimo pas šoninę keliauja svogūnas ir pakepa, kol pasidaro skaidrus. Tada suberiam česnaką ir kepinam ne ilgiau nei minutę, kitaip pradės degti. Toliau į puodą keliauja visos daržovės iškart. Jas nuolat maišant irgi reikėtų pakepinti 3-5 minutes. Tada apibarstyti miltais ir toliau gerai maišyti, kad visi gabalėliai vienodai išsimiltuotų. Po poros minučių supilti pieną ir viską gražiai retkarčiais pamaišant, virti 20 minučių. Tada į puodą nusiųsti nusunktus kukurūzus ir gabalėliais susmulkintą lašišą. Viską dar pavirti 5 minutes, pagardinti druska, šviežiai maltais pipirais, šliūkštelėti tabasco, išgręžti nemažą riekelę citrinos ir viską papuošti smulkintais krapais. Nukelti nuo ugnies ir mėgautis.

Žymos:, ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>