Vištiena sidre su perlinėmis kruopomis

Posted by Geras Receptas on Spa 11, 2015 in Daržovės, Paukštiena, Pietums |

Toks tikras comfort food – viena keptuvė, troškinys, šildantis maistas. Kaip tik tai, ko labiausiai norisi šiuo metų laiku. Ir kartu tai būdas valgyti daugiau kruopų, jei kam nesiseka prisiversti rytais virti košes… :) Recepte nurodytų kiekių drąsiai užteks šešiems žmonėms, proporcijas galite pareguliuoti pagal valgytojų skaičių. Taip kad pristatau Vištienos šlaunelių (ar kitokios mėsos) troškinį su perlinėmis kruopomis, sidru, porais ir žirneliais!

Vistiena sidre su perlinemis kruopomis

 

Jam prireiks:
6 vištienos šlaunelių be kaulo (gali būti su kaulu arba krūtinėlė, arba vištienos ketvirčiai) ir prieskonių joms;
200 g per naktį išmirkytų perlinių kruopų;
100 g šoninės;
4 nemažų skiltelių česnako;
300 ml obuolių sidro;
300 ml vištienos sultinio;
poro;
2 nedidelių morkyčių;
250 g šaldytų žirnelių;
šlakelio aliejaus ir gabalėlio sviesto kepimui.

Vištieną pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, jame po penkias minutes apkepinkite vištienos gabalėlius iš abiejų pusių. Išimkite į lėkštę. Iš keptuvės išpilkite didžiąją dalį riebalų ir suberkite gabalėliais supjaustytą šoninę. Kai ji apkeps, suberkite smulkiai supjaustytus česnakus ir kepinkite maišydami ne ilgiau nei pusę minutės – kol česnakas nepradeda degti. Į keptuvę suberkite perlines kruopas, supilkite sidrą su vištienos sultinį, viską išmaišykite. Atgal grąžinkite vištienos šlauneles, uždenkite ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies 20 minučių.

Joms praėjus, į troškinį suberkite morkų gabalėlius, uždenkite ir palikite dar 10 minučių. Tuo metu kitoje keptuvėje pakaitinkite gabalėlį sviesto ir jame 2-3 minutes pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Juos suberkite į troškinį, išmaišykite ir jau be dangčio troškinkite apie penkias minutes. Suberkite žirnelius ir maišydami troškinkite dar penkias minutes (jei trūksta skysčio, įpilkite dar sidro). Štai ir viskas, troškinys paruoštas!

 

Žymos:, , , , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>