Vištiena su sezamu

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Paukštiena, Pietums, Vakarienei |

Šiandien pateikiu jums dar vieną skanų patiekalą – vištiena su sezamu. Egzotiško skonio vištiena, patiekiama su gaiviu ir vėsiu padažu – idealūs pietūs, jei nenorite apsunktinti savo išvargintų skrandžių ir tiesiog pasimėgauti kažkuo skaniu. Siūlau išmėginti.

Vistiena su sezamu

Jums reikės:
1 vištos krūtinėlės (maždaug 500 g);
saujos sezamo sėklų;
aliejaus;
krakmolo;
Santa Maria vištienos prieskonių;
druskos ir pipirų
Padažui:
60 g grietinėlės;
60 g majonezo;
2 skiltelių česnako

Garnyrui:

kuskuso kruopų;
sultinio kubelio

Vištieną supjaustome nedideliais, vieno kąsnio gabalėliais, pabarstome vištienos prieskoniais, druska ir pipirais. Tada įdedame saują krakmolo, paskirstome tolygiai. Tada sudedame sezamo sėklas, apvoliojame jose vištieną. Kepame įkaitintame aliejuje 10-15 minučių.
Ruošiame padažą. Sumaišome grietinėlę ir majonezą, sudedame smulkiai sukapotą česnaką. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą (kol iškeps vištiena).
Ruošiame garnyrą. Puode užkaičiame dvigubai daugiau vandens, nei kruopų (jei kruopų imame 100g, vandens – 200g). įdedame kubelį. Palaukiame kol užvirs. Tada suberiame kruopas, išmaišome, palaukiame kol vėl pradės virti ir išjungiame. Uždengiame dangčiu ir laukiame 3-5 min. kol išbrinks. Dedame į lėkštę vištienos, kuskuso ir užpilame viską padažu.

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>