Vištienos iešmeliai su tabbouleh salotomis

Posted by Geras Receptas on Geg 6, 2012 in Paukštiena, Pietums, Salotos, Vakarienei |

Labai gardūs vištienos iešmeliai, kuriuos lengva pasimarinuoti ir netikėtu maloniu atradimu tapusios gaivios salotos. Tabbouleh – tradicinės libanietiškos salotos, gaminamos iš bulgur kruopų. Kažkoks tarpinis variantas tarp kuskuso ir perlinių kruopų. Atrodo kaip pastarosios, pagaminti lengva kaip kuskusą. Ragaujam!

 

Vistienos iesmeliai su tabbouleh salotomis

 

Iešmeliams prireiks:
400 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos nedideliais gabalėliais;
3 šaukštai hoi sin padažo;
2 šaukštai pomidorų kečiupo;
prieskonių – druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, paprikos ir to, ką mėgstate.

Viską sumaišykite dubenyje, uždenkite ir leiskite valandžiukę ar porą pasimarinuoti. Tuo metu, jei kepsite ant mažų medinių iešmelių, juos mažiausiai pusvalandžiui pamerkite šaltame vandenyje. Kad nesudegtų. Kai vištiena prisigers marinato skonių, verkite gabalėlius ant iešmelių ir kepkite – ant kepsninės, grilio keptuvės ar įprastoje šašlykinėje.

Salotoms:
75 g bulgur kruopų;
250 g vyšninių pomidoriukų;
pusės citrinos sulčių;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
pluoštelio šviežių petražolių;
druskos ir pipirų.

Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad gerokai apsemtų. Uždenkite ir leiskite joms išbrinkti 10 minučių. Po to kruopas nuvarvinkite kiaurasamtyje ir išmaišykite dubenyje. Į tą patį dubenį sudėkite nedidelėmis skiltelėmis supjaustytus pomidorus, sukapotas petražoles, prieskonius, aliejų ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite ir patiekite su vištienos iešmeliais.  

Žymos:, , , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>