Apelsininis varškės pyragas

Posted by Geras Receptas on Sau 6, 2011 in Saldūs pyragai |

Varškės pyragai ir trapios tešlos pyragai yra gėris. Visuomet ypatingai skanūs (bent jau man). Paprastai pagaminami (ypač šis). O apelsinų džemas ir jo apelsininė spalva ypač sušildo šiomis baltomis snieguotomis dienomis. Nedaugžodžiausiu – tiesiog imkit receptą ir išsikepkit savaitgaliui. Tikrai verta.

Apelsininis varskes pyragas

100 g šalto sviesto;
50 g cukraus pudros;
1 kiaušinio trynys;
vieno apelsino nutarkuota žievelė (arba keletas lašų apelsinų esencijos);
200 g miltų;
100 ml apelsinų džemo.

Varškei:
350 g varškės (jei turite galimybę, naudokite rikotą – turėtų būti dar skaniau nei labai skanu :) );
55 g cukraus pudros;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai bulvių krakmolo.

Pagrindui sviestą sukapokite mažais gabalėliais, išmaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir apelsino žievele iki vientisos masės. Tada įmaišykite miltus ir suminkykite tešlą. Ja išklokite išardomą 24 cm skersmens formą. įdarui varškę gerai išplakite su kiaušiniais, cukraus pudra ir krakmolu.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Pyrago pagrindą kepkite 15 minučių. Ištraukite, aptepkite apelsinų džemu. Ant viršaus supilkite varškę. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje dar 25-30 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite pyragą.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>