Bananinis pyragas

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Saldūs pyragai |

Nuostabus pyragas! Bananai ir karamelės sluoksnis suteikia saldumo, plakta grietinėlė – gaivumo, o klevų sirupas – neapsakomai viliojantį pyrago kvapą :) Lengvai ir greit paruošiamas, išgelbės užklupus netikėtiems svečiams. Tad pasiraitom rankoves ir skubam kept šį skanėstą ;)

Bananinis pyragas


Jums prireiks (24 cm skersmens apvaliai formai):

150 g miltų;
225 g minkšto sviesto;
50 g cukraus pudros;
200 g skardinė kondensuoto pieno;
115 g rudojo cukraus;
30 ml klevų sirupo;
2 bananų;
citrinos sulčių;
150 ml riebios grietinėlės.

Sukapokite 115 g sviesto, suberkite miltus su cukraus pudra ir gerai išminkykite. įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Tešla išklokite formos dugną ir kepkite 25-30 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir palikite vėsti.
Kol pyrago pagrindas kepa, į nesvylantį puodą sudėkite likusį sviestą, kondensuotą pieną, rudąjį cukrų ir klevų sirupą. Maišydami pakaitinkite, kol užvirs. Tada vis maišant pavirkite dar 7 minutes, kad masė įgautų gražų gelsvą atspalvį. Nukelkite nuo ugnies ir greit supilkite ant iškepto pagrindo. Leiskite atvėsti (masė stingsta neįtikėtinai greit).
Supjaustykite nuluptus bananus plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų. Sudėliokite ant karamelinio sluoksnio, papauoškite plakta grietinėle. Skanių įspūdžių!

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>