Obuolinis cheesecake

Posted by Geras Receptas on Kov 4, 2013 in Saldūs pyragai |

Obuolių pyragas – visada gerai. Cheesecake’as – taip pat visada labai gerai. Sudėjus šiuos du labai gerus dalykus į vieną, gauname tikrai puikų obuolinį čyzkeiką, sūrpyragį ar kaip jį bepavadintume. Tad jei turite keletą obuolių ir indelį maskarponės, pasilepinkite šiuo gardėsiu. Verta.

 

Obuolinis cheesecake

 

Pyragui prireiks:

Puodelio miltų (apie 140 g);
50 g rudojo cukraus;
50 g minkšto sviesto;
žiupsnelio druskos.

Įdarui:
250 g kambario temperatūros kreminio sūrio;
50 g cukraus;
1 didelio kiaušinio;
žiupsnelio druskos;
pusės šaukštelio vanilinio cukraus;
2 nedidelių nuluptų ir be sėklyčių obuolių, supjaustytų kubeliais;
1/4 šaukštelio malto cinamono.

Trupiniams:
100 g rudojo cukraus;
65 g miltų;
25 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
25 g minkšto sviesto.

Pirmiausiai pasiruošiame trupinius pyrago apibarstymui. Dubenyje sviestą, cukrų, miltus ir avižinius dribsnius pirštais arba šakute sumaišykite iki vientisų trupinių. Padėkite į šaldytuvą. Toliau imamės pagrindo. Cukrų, miltus ir druską sumaišykite su minkštu sviestu iki vientisos masės. Ja išklokite kepimo formą ir 180 laipsnių temperatūroje kepkite 15 minučių.
Tuo metu kreminį sūrį mikseriu gerai išplakite su cukrumi. Sudėkite kiaušinį, vanilinį cukrų, druską. Gautą plaktą masę supilkite ant vos vos atvėsusio pagrindo. Obuolių gabalėlius sumaišykite su cinamonu ir suberkite ant sūrio plakinio. Viršų apibarstykite trupiniais, kurie savo eilės kantriai laukė šaldytuve, ir visą pyragą kepkite dar 30-35 minutes. Prieš patiekdami gerai atvėsinkite. Tobulas variantas – per naktį. Patiekite vieną arba su karameliniu padažu. Arba su ledais.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>