Riešutinis pyragas su kriaušėmis

Posted by Geras Receptas on Rgp 21, 2012 in Saldūs pyragai |

Kad ir kaip į kalendorių ar pro langą bežiūrėtumėm, jau ruduo… Palengva, dar ne visai, iš lėto, bet jau ateidinėja ruduo. Trumpėja dienos, saulė ima šviesti pro debesis, vėsta vakarai, ima gelsti medžių lapai. Labai greit saulėtos vasaros dienos liks tik prisiminimais, galbūt įamžintais nuotraukose. Galbūt tik užfiksuotais atmintyje. Liūdna, kad vasara tokia trumpa ir nesąžininga, kad pas mus 3/4 metų pasižymi tamsa, drėgme ir šalčiu, o malonesni būna tik trys mėnesiai. Ir tai ne visada tiek būna. Pažvelgus iš pozityvesnės pusės – soduose noksta rudens gėrybės. Prasideda rudeniai kepiniai, kurių pagrindinis tikslas yra sušildyti ir suteikti jaukumo namams, o tik paskui – palepinti ir sunaudoti obuolius, kriaušes, slyvas ir kitą gėrį. Išsikepti šį pyragą įkvėpė šio mėnesio “Delicious. Magazine”. Rezultatas – labai primena rudeninius obuolių pyragus, tik labai riešutinis su saldžiu kriaušių aromatu. Labai paprasta, gana greita, labai skanu. Galite ragauti vieną arba su ledais, arba su plakta grietinėle. Arba su kuo sugalvosite. Šilto ateinančio rudens!

 

Riesutinis kriausiu pyragas2

 


Pyragui prireiks:

150 g miltų;
2 labai nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių;
100 g cukraus;
1-2 šaukštelių malto imbiero (priklausomai nuo mėgstamo aštrumo lygio);
100 g maltų riešutų (originaliame recepte – migdolai, aš dėjau lazdyno riešutus);
3-4 prinokusių kietesnių kriaušių;
3 kiaušinių;
100 g tirpinto sviesto.

Dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi, kepimo milteliais, maltu imbieru ir maltais riešutais. Kriaušes nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais (vidutinio dydžio, apie 1 cm). Kiaušinius išplakite atskirai. Kriaušes sumeskite į sausų produktų dubenį ir nuoširdžiai išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų miltų ir riešutų mase. Supilkite tirpintą sviestą, išplaktus kiaušinius ir dar kartelį gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite į kepimo formą ir 190 laipsnių temperatūroje kepkite 45 minutes. Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. 

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>