Šokoladinis pyragas su karamele

Posted by Geras Receptas on Spa 22, 2011 in Saldūs pyragai |

Chocolate millionaire’s shortbread. Toks originalus pavadinimas. Lietuviškai tikriausiai būtų hmmmm… Šokoladinis plokštainis? Kažkas panašaus, bet vistiek ne tas. Bet kokiu atveju, puikus variantas – mažai produktų, mažai pastangų, greitas paruošimas, puikus skonis. Rekomenduoju.

Rastuotas sokoladinis pyragas

Pagrindui:
100 g grietinėlės sviesto (kambario temperatūros);
50 g cukraus;
175 g miltų.

Viršui:
200 pieniško šokolado (galite keisti juoduoju);
100 baltojo šokolado;
100 sviesto;
skardinė kondensuoto saldinto pieno.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, suberkite miltus ir pirštais maišykite iki trupinių. Gautus trupinius suberkite į kepimo formą, išklotą folija, paskleiskite tolygiai ir paspauskite, kad susiformuotų lygus pagrindas. Kepkite 20 minučių. Iškepusį ištraukite ir atvėsinkite formoje.
Puode ištirpinkite sviestą, supilkite kondensuotą pieną ir kaitinkite 5-7 minutes, kol pradės ruduoti ir tirštėti. Nepamirškite dažnai maišyti! Ši masė pradeda mikliai degti, jeigu paliekama be priežiūros :) Kai pradės tirštėti ir veltis apie šaukštą, supilkite ant atvėsusio tešlos pagrindo, išlyginkite paviršių ir vėl leiskite atvėsti.
Kai tai įvyks, karšto vandens vonelėse ištirpinkite abiejų rūšių šokoladą. Supilkite ant karamelinės masės, šakute “papieškite” ornamentus ir leiskite sustingti. Pjaustykite aštriu peiliu (pagrindas trapus). Skanaus!

Žymos:, , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>