Vyšnių pyragas su riešutais

Posted by Geras Receptas on Rgp 31, 2010 in Saldūs pyragai |

Labai labai labai riešutinis pyragas, kuris būtų puikus riešutinis pyragas net ir be vyšnių. Na, bet kai kepi pirmą kartą, tenka aklai vadovautis receptu, kuris šįkart sakė, kad vyšnių įdėti būtina. Galbūt net ne prasčiau už vyšnias čia atrodytų ir obuoliai…

Riesutu pyragas su vysniomis

400 g vyšnių (be kauliukų);
100 g maltų lazdyno riešutų;
150 g rudojo cukraus;
100 g minkšto sviesto;
100 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
3 kiaušiniai.

Trupiniams:
50 g sviesto;
50 g maltų lazdyno riešutų;
50 g cukraus;
50 g miltų (jų aš kitą kartą kepdama tikriausiai nedėčiau).

Pyragui sviestą išplakite su cukrumi. įplakite kiaušinius. Suberkite maltus riešutus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą, suberkite vyšnias, supilkite likusią tešlą. Trupiniams skirtus produktus sutrinkite pirštais iki trupinių. Suberkite ant pyrago ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 45 minutes.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>