Kavos biscotti su vyšniomis

Posted by Geras Receptas on Lie 14, 2010 in Sausainiai |

Nedaugžodžiausiu pristatinėdama šio savaitgalio kepinį – biscotti (džiūvėsėlį) su vyšniomis ir kavos pupelėmis šokolade. Kadangi šio tipo kepinys vis labiau populiarėja, noriu pasiūlyti receptą, labai tinkamą negalintiems gyventi be kavos žmonėms. Tad pasiraitokite rankoves ir gaminkime!

Biscotti su kavos pupelemis


170 g miltų;
pusė šaukštelio kepimo miltelių;
60 g polentos;
85 g cukraus pudros;
2 kiaušiniai;
1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
50 g kavos pupelių šokolade;
50 g džiovintų vyšnių;
30 g migdolų.

įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, polentą, cukraus pudrą. Atskirai išplakite kiaušinius su vanilės ekstraktu. įmaišykite į miltų mišinį. Suberkite kavos pupeles šokolade, džiovintas vyšnias ir migdolus, Gerai išmaišykite.
Kepimo popierių skardoje ištepkite sviestu. Ant jo iš tešlos suformuokite kepaliuką. Kepkite jį maždaug 30 minučių. Ištraukite iš orkaitės, leiskite 5 minutes atvėsti. Tada atsargiai kepaliuką perkelkite ant pjaustymo lentos ir suraikykite maždaug 7-10 mm pločio riekutėmis. Tas riekutes sudėkite atgal į kepimo skardą ir kepkite dar 15-20 minučių, kol gražiai apskrus. Nepamirškite vis apversti riekučių!
Kai iškeps, biscotti atvėsinkite ant grotelių. O kol vės, išsivirkite puodelį kvapnios kavos :)

Žymos:, ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>