Saldžios lazdyno riešutų lazdelės
Labai primena legendarinius biscotti. Tik šiek tiek kitokios formos – juk lazdelės. Šis receptas labai patiks toms, kurios vertina paprastumą ir vadovaujasi šūkiu “Kuo mažiau produktų ir kuo paprasčiau pagaminti, tuo geriau!”
100 g lazdyno riešutų;
85 g šalto gabalėliais supjaustyto sviesto;
120 g cukraus;
180 g miltų;
žiupsnelis druskos;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
2-3 šaukštai šalto vandens.
Sukapokite lazdyno riešutus. Suberkite miltus, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite. Suberkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir piršais sutrinkite viską iki trupinių. Supilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Keturkampę kepimo formą išklokite folija ar maistine plėvele, suberkite ten tešlą ir tolygiai išklokite visą formos dugną. Paspauskite ją šaukštu ar pirštais, kad vientisesnė masė būtų. Padėkite į šaldytuvą mažiausiai diems valandoms.
Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Išimkite iš šaldytuvo formą, iš jos ant stalviršio atsargiai išimkite tešlą. Aštriu peiliu suraikykite ją į siauras lazdeles. Jas atsargiai perkelkite ant kepimo skardos, pateptos riebalais. Lazdeles kepkite 12-18 minučių, kol pasidarys gražios auksinės spalvos. Prieš ragaudami atvėsinkite. Labai tiks su puodeliu karštos arbatos!