Traškūs tradiciniai švediški kalėdiniai sausainiai
Jei tikėsime recepto šaltiniu, šie sausainiai – vieni iš tų skaniausių pasaulyje skandinaviškos receptūros sausainių, kurie kvepia pačiomis kalėdiškiausiomis Kalėdomis. Nustebino tuo, kaip gerai atrodė iškepę sausainiai – puikiai išlaikė išpjautas formas. Be to, jie yra labai gardžiai traškūs. Tad pasiraitokime rankoves ir kepkime sausainius, juk laukti Kalėdų stebuklo liko jau visai nedaug…
250 g minkšto margarino (galima naudoti ir sviestą, bet tešla gali tapti sunkiau kočiojama);
200 g cukraus;
100 g rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
3 šaukštai cukraus sirupo;
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių;
450 g miltų;
po šaukštelį: cinamono, malto imbiero, maltų gvazdikėlių.
Margariną išplakite su cukrumi ir kiaušiniu iki purios masės. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais. Palengva sausus produktus įmaišykite į margarino masę kartu su cukraus sirupu. Viską gerai išminkykite. Gautą tešlą padalinkite į tris dalis, jas suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent valandą (arba dar geriau – per naktį).
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite kaip įmanoma ploniau. Išpjaukite norimas formeles ir kepkite 5-7 minutes (stebėkite, kad neperdžiūtų).
Receptas iš čia.