Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Posted by Geras Receptas on Rgp 29, 2012 in Daržovės, Sriubos |

Nesudėtingai paruošiama, bet labai labai gardi rudeniška sriuba iš labiausiai prinokusių pomidorų. Ypač tiks norint sušilti lietingą popietę.

 

 Pomidoru sriuba


4 porcijoms prireiks:
1 kg labai prinokusių pomidorų;
2 vnt. raudonų saldžiųjų paprikų;
2 nemažų svogūnų;
4 skiltelių česnako;
šakelės šviežio rozmarino;
300 ml vištienos sultinio;
tabasko ir vorčesterio padažų;
druskos;
šviežių petražolių papuošimui.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Pačioje didžiausioje turimoje skardoje išdėliokite ketvirčiais supjaustytus pomidorus ir paprikas, česnako skilteles ir ketvirčiais supjaustytus svogūnus. Šalia priglauskite rozmariną ir kepkite 45 minutes. Iškepusias ir šiek tiek pravėsintas daržoves sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Siųskite gautą masę į puodą, supilkite sultinį, šiek tiek druskos, pagardinkite padažais (pagal skonį – mėgstantiems aštriau prireiks daugiau tabasko) ir pakaitinkite. Patiekite su šviežiomis petražolėmis ir česnakiniu sviestu pagardintu prancūzišku batonu.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>