Marokietiška avižirnių ir lęšių sriuba

Posted by Geras Receptas on Spa 19, 2012 in Sriubos, Vakarienei |

Dar vienas neabejotinas šaltojo sezono hitas. Sodriai raudona ir neapsakomai aromatinga ankštinių kultūrų sriuba, pagardinta rytietiškais prieskoniais. Nepamirškime, jos avinžirniai pilni mums labai naudingų baltymų ir vitaminų, o lęšiai, be viso to, dar naudingi kaliu, kalciu, fosforu, geležimi ir B grupės vitaminais. Gaminti galima dviem būdais. Pirmasis – senoviniu būdu per naktį išmirkyti vandenyje. Antrasis – tinginukams arba skubantiems: parsinešti šių gėrybių skardinėse, jos jau būna paruoštos naudojimui. Tikrai nuostabus rezultatas, turint galvoje, kiek nedaug produktų ir kiek nedaug darbo reikia norint išvirti šią puikią sriubą.

 

Marokietiska sriuba su avinzirniais ir lesiais

 

Nemažam puodui sriubos prireiks:

1 svogūno;
2 česnako skiltelių;
1 l karšto sultinio (daržovių arba vištienos);
1 skardinės konservuotų pomidorų;
2 skardinių konservuotų avinžirnių;
1 skardinės konservuotų lęšių;
100 g pomidorų tyrės (passata);
po 1/4 arbatinio šaukštelio – maltų kuminų ir kalendros;
2 šaukšteliai rūkytos saldžiosios paprikos.

Svogūną ir česnaką susmulkinam. Puode įkaitinam aliejų, suberiam ten svogūnus ir kepam, kol pasidarys skaidrūs. Tada suberiam česnaką ir pakepam minutę. Tada suberiam kuminus, kalendrą ir rūkytą papriką, viską gerai išmaišom. Supilam konservuotus pomidorus, sultinį ir pomidorų tyrę. Viską gerai išmaišom ir ant nedidelės ugnies paverdam 30 min. Tada į puodą sudedam nusunktus avinžirnius ir lęšius, vėl išmaišom ir uždengtame puode verdam dar 30 min. Nudengiam ir paverdam dar 10 min, kad šiek tiek skysčio nugaruotų ir sriuba būtų truputį tirštesnė. Viskas. Patiekiam su grietine ir mėgstama duonele.

Žymos:, , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>