Moliūgų ir kukurūzų sriuba
Tirštos šiltos sriubos visada aktualu, ypač kai taip šalta… Kalėdoms dovanų gavusi “Virtuvės mitų griovėjų” knygą, labai ilgai nedelsdama nusprendžiau išbandyti, ar maistas tiek pat skanus, kiek nuostabios jų nuotraukos. Pirmuoju taikiniu tapo moliūgų trinta sriuba su konservuotais kukurūzais, kadangi spintelėje liūdėjo vienišas svogūninis moliūgas, kuris prašėsi suvartojamas. Rezultatas – tikrai puiki sriuba, reikalaujanti mažai darbo, mažai ingredientų, bet nuostabiai kvepianti ir sušildanti. Palepinkite save lėkšte nuostabios sriubos su riekele prancūziško batono ir pasaulis kaipmat pasidarys šiltesnis.
4 nedidelėms, bet tikrai pakankamoms porcijoms prireiks:
300 g moliūgo;
skardinės konservuotų kukurūzų;
svogūno;
gabalėlio sviesto;
300 ml sultinio;
200 ml plakamosios grietinėlės;
druskos ir šviežiai maltų pipirų.
Moliūgą supjaustykite gabalėliais, svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Puode ištirpinkite nemažą šaukštą sviesto, jame pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Tada į puodą sudėkite moliūgo gabalėlius bei nusunktus kukurūzus ir kartais pamaišydami viską pakepinkite 10 minučių. Supikite sultinį ir ant nedidelės ugnies virkite 15 minučių. Sriubą nukelkite nuo ugnies, šiek tiek leiskite atvėsti ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę. Dar kartą pakaitinkite iki beveik virimo (tik neužvirinkite) ir ragaukite.