Paprasta trinta daržovių sriuba
Ši sriuba puikiai primins, kad ne viskas, kas yra gera, būtinai turi būti sudėtinga. Visus reikiamus produktus tikriausiai bet kada rasite spintelėje, išvirsite vos per pusvalandį. Puiki vakarienė ilgiems rudens ar artėjančios žiemos vakarams. Beje, jei nesate salierų fanai, galite juos pakeisti kokia nors kita mėgiama daržove!
Nemažam puodui prireiks:
4 vidutinio dydžio bulvių;
2 vidutinio dydžio morkų;
pusės saliero galvos (gumbo);
didesnio svogūno;
litro daržovių arba vištienos sultinio;
125 ml grietinėlės;
žiupsnelio džiovintos maltos kalendros;
gabalėlio sviesto.
Daržoves nulupame ir supjaustome gabalėliais. Puode ištirpiname sviestą, jame apkepiname susmulkintą svogūną su kalendra (užteks poros minučių). Tada suberiam daržoves ir pakepinam dar kelias minutes, vis pamaišydami. Tada supilame sultinį, užviriname ir verdame apie 20 minučių, kol visos daržovės suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir sutriname su blederio pagalba iki vientisos masės. Grąžiname puodą ant ugnies, supilame grietinėlę, pagardinam druska (jei trūksta) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kaitinam iki beveik virimo. Ragaujam vieną arba su skrebučiu.