Švelniai meksikietiška sriuba su vištiena

Posted by Geras Receptas on Spa 17, 2013 in Paukštiena, Sriubos |

Tiesiog privalau su jumis pasidalinti šios sriubos receptu! Tik nenustebkite – ji bus šiek tiek kitaip meksikietiška. Ne šildančiai aštri, bet labai soti. Jos pagrindą sudaro meksikiečių virtuvėje labai mėgstami kukurūzai ir pupelės. Tiesa, jei įpjaustysite čili pipriuką ar įbersite daugiau džiovinto čili, tikrai turėsite tirštą ir aštrią sriubą. Ši sriuba puikiai sušildys vėsiais rudens ar žiemos vakarais, o patiekę kartu su tortiljomis turėsite vieno patiekalo pietus. Ko daugiau benorėti?

Meksikietiska sriuba su vistiena

Sriubai prireiks:

400 g vištienos krūtinėlės (geriau mažoji filė – greičiau išvirs);

1 paprikos;

svogūno;

poros skiltelių česnako;

skardinės konservuotų kukurūzų;

skardinės konservuotų baltųjų pupelių;

850 ml vištienos sultinio;

pusės šaukštelio džiovinto čili;

druskos ir pipirų pagardinimui.

Svogūną aliejuje apkepinkite kartu su gabalėliais susmulkinta paprika. Jiems baiginėjant apkepti, suberkite smulkintą česnaką bei čili miltelius. Pakepinkite apie pusę minutės. Supilkite karštą sultinį, sudėkite vištienos gabalėlius, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Vištienai išvirus, ją ištraukite iš puodo, o į sultinį suberkite nusunktą skardinę kukurūzų. Pavirkite 3-4 minutes. Tuo metu vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Ją grąžinkite atgal į puodą kartu su nusunktomis pupelėmis. Pakaitinkite iki virimo, pagardinkite druska ir pipirais, jei dar trūksta šiek tiek skonio. Patiekite su tortiljų traškučiais, čili arba tabasco padažais – kiekvienam pagal pageidavimą.

Nesušalkit!

Žymos:, , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>