Trinta kalafiorų sriuba

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Sriubos |

Labai mėgstu trintas sriubas – už jų skonį, o dar labiau – už tai, kaip jos atrodo (mano nuomone, tuo trintos sriubos pranašesnės už įprastines). Tokios sriubos ruošiamos su blenderio (lietuviškai – maisto trintuvo) pagalba. Kreminė sriuba lengvai slysta gomuriu, pamalonindama visus receptorius… Kviečiu ir Jus tai išbandyti :)

Trinta kalafioru sriuba

Taigi, 4 porcijoms pasiruoškite:

1 svogūną;
šaukštą sviesto;
pakelį šaldytų arba galvutę šviežių žiedinių kopūstų (kalafiorų);
350 ml vištienos sultinio;
350 ml pieno;
druskos;
juodųjų pipirų;
krapų arba petražolių.

Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada ten pat sumeskite ir kalafiorus (jei švieži – susmulkinkite žiedynais). Supilkite sultinį ir pieną, užvirkite. Tada ant silpnos ugnies virkite 30 minučių. Nukelkite puodą nuo viryklės, leiskite truputėlį ataušti. Tada su nepamainomu virtuvės pagalbininku blenderiu sutrinkite puodo turinį. Vėl pakaitinkite (tačiau neužvirinkite!). Pagardinkite druska, pipirais. Sriubą lėkštėje papuoškite krapais arba petražolėmis.

Žymos:

1 Comment

  • Paulina rašo:

    Ačiū, labai skani, švelni sriuba gavosi, viską dariau pagal receptą. Komplimentai recepto autoriui:) dabar žinosiu, ką veikti su kalafiorais..

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>