Trinta keptų moliūgų sriuba

Posted by Geras Receptas on Lap 1, 2012 in Sriubos |

Priaugina žmonės moliūgų – karietų, paskui reikia galvoti, kur juos sunaudoti… Visai geras variantas – ši trinta sriuba. Paprasta sunaudoti didelį gabalą moliųgo, paruošti paprasta, gardu, o geriausia dalis – taupomas laikas, skirtas sriubos paruošimui! Sudedam daržoves į orkaitę, paliekam ten beveik valandai, o per tą laiką galima ir antrąjį patiekalą pietums paruošti. Labai patogu.

 

kepto moliugo sriuba

 

Puodui sriubos prireiks:
800 – 1000 g moliūgo;
2 morkų;
2 svogūnų;
1 l sultinio (arba 1 l vandens ir 2 sultinio kubelių);
didelės bulvės;
150 ml grietinėlės;
mėgstamų prieskonių.

Moliūgą nulupam, išimam sėklas. Morką su svogūnu taip pat nulupam. Viską supjaustom nemažais gabalėliais. Dedam į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname prieskoniais ir kepam orkaitėje 50-60 min 180 laipsnių temperatūroje. Kol moliūgas kepa, nulupam ir supjaustom gabalėliais bulvę ir ją išverdam sultinyje. Kai daržovės iškepa, jas sudedam į puodą su sultiniu, viską viską sutrinam su blenderiu. Sriubą vėl pakaitinam iki beveik virimo, pagardinam grietinėle ir prieskoniais, jei dar trūksta. Valgom vieną arba su skrebučiais.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>