Trinta moliūgo sriuba su rūkytu sūriu

Posted by Geras Receptas on Rgs 8, 2010 in Sriubos |

Atėjus rudeniui, norisi valgyti daugiau tirštų, sočių, šildančių sriubų. Visi sutiksite, jog trintas sriubas, kurių spalvos sodrios, valgyti žymiai smagiau. Vienas variantas – trinta moliūgo sriuba. Bet paprasčiausia trinta moliūgo sriuba gal kiek ir neįdomu, įprasta… Aš pasiūlysiu pasigaminti trintą moliūgo sriubą, pagardintą rūkytu sūriu. Ir su nektarinais. Sriuba šildanti, spalvinga, aromatinga, saldžiarūgštė, bet ir su rūkyto sūrio prieskoniu. Gardumėlis :)

Moliugo sriuba su rukytu suriu

4 porcijoms prireiks:

500 g moliūgo;
poros vidutinio dydžio bulvių;
nedidelio svogūno;
gerai prinokusio nektarino;
šaukšto baltojo vyno acto;
pusės litro verdančio vandens;
šaukštelio medaus arba cukraus;
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį;
150 g rūkyto lydyto sūrio.

Moliūgą ir bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite svogūną ir nektariną. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite moliūgus ir šiek tiek pakepinkite. Tada suberkite bulves, svogūnus, nektariną, užpilkite verdančiu vandeniu, pagardinkite druska, pipirais, medumi arba cukrumi, įpilkite acto ir palikite troškintis, kol suminkštės (bent 20 minučių). Tuo metu gabalėliais supjaustykite rūkytą lydytą sūrį. Kai daržovės suminkštės, suberkite sūrį į sriubą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tada sriubą sutrinkite blenderiu ir dar šiek tiek pakaitinkite. Jei sriuba bus per tiršta, atskieskite pienu arba liesa grietinėle.

Žymos:

2 Comments

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>