Trinta morkų sriuba su kalendromis

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Sriubos |

Visi puikiai žinome, kad sriubas valgyti reikia. Netgi ne reikia, o būtina! Tačiau retas kuris prisiverčia kasdien suvalgyti bent po dubenėlį sriubos. Tad šiandien siūlau pasigaminti itin skanios, burnoje tirpstančios trintos morkų sriubos.

Morku sriuba

Jums reikės (4 porcijoms):
50 g. sviesto;
2 griežinėliais supjaustytų porų;
450 g griežinėliais supjaustytų morkų arba šaldytų saldžiųjų morkyčių;
šaukštas maltos kalendros;
1,2 litro vištienos sultinio;
150 ml 35% grietinėlės arba jogurto be priedų;
druskos ir maltų juodųjų pipirų

Puode ištirpinkite sviestą, suberkite porus, morkas ir gerai išmaišykite, kol daržovės sudrėks nuo sviesto. Uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 5 minutes, kol daržovės pradės minkštėti, bet dar nebus praradusios spalvos. Suberkite maltą kalendrą ir troškinkite maždaug minutč. Supilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų (pagal skonį). Užvirinkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol porai ir morkos suminkštės. Blenderiu išplakite sriubą iki vientisos masės. įdėkite jogurto arba grietinėlės, įberkite dar prieskonių. Pašildykite, bet neužvirinkite. Supilstykite sriubą į dubenėlius ir įdėkite dar po šaukštelį jogurto ar grietinėlės.

Žymos:

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>