Tortas “Marjolaine”

Posted by Geras Receptas on Lie 15, 2010 in Tortai |

Šis tradicinis prancūziškas tortas tiesiog tirpsta burnoje! Kam pirkti neaiškios sudėties tortus prekybos centruose, jei galima žymiai pigiau ir skaniau pasidaryti namuose patiems? Iškepę tokį gražų ir skanų tortą tikrai nustebinsite savo svečius ir netgi save! O dabar – kimbam į darbus.

Tortas Marjolaine


Papločiams reikės:
9 baltymų;
300 g cukraus;
175 g migdolų;
125 g lazdyno riešutų;
1 arbatinio šaukštelio vyno acto

Sviestiniam kremui:
9 trynių;
200 g cukraus;
375 ml pieno;
2 pakelių tikro sviesto (kambario temperatūros);
pusės arbatinio šaukštelio vanilės esencijos

Grietinėlės kremui:
400 ml 35% grietinėlės;
6-7 šaukštų cukaus

Glaistui:
120 g juodo šokolado (konditerinio);
3 šaukštų kakavos miltelių;
100 g sviesto;
3 šaukštų grietinėlės;
3 šaukštų brendžio

Papločių ruošimas. Riešutus pakepinkite tefloninėje keptuvėje tol, kol odelės vos vos patrynus ims luptis. Riešutus sumalkite (virtuviniu kombainu ar kavamale). Iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus. Beplakant po šaukštą dėkite cukrų, tada riešutus ir galiausiai vyno actą. Masę padalinkite į 3 lygias dalis. Kepimo formą išklokite folija, įdėkite dalį tešlos ir tolygiai paskirstykite. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Kol “blynas” kepamas, likusią tešlą laikykite šaldytuve. Papločiai bus iškepę, kai viršus bus traškus, o vidus vis dar minkštas. Nulupkite foliją ir ataušinkite.

Sviestinio kremo ruošimas. Trynius išsukite su cukrumi iki purumo ir kol pabaltuos. Tada sumaišykite su pienu ir kaitinkite visą laiką maišydami ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir ataušinkite. Kambario temperatūros sviestą išsukite. Po šaukštą dėkite ataušintą trynių masę ir maišykite. Sviestas neturi ištirpti! Pilkite vanilės esencijos. Kremą padėkite šaltai.

Grietinėlės kremo ruošimas. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų.

Glajaus ruošimas. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir kaitinkite su sviestu, kol ištirps. Tada įmaišykite kakavą, grietinėlę ir brendį. Visąlaik maišant pakaitinkite iki užvirimo. Prieš pilant ant torto atvėsinkite – glajus turi būti vos vos šiltas.

Sluoksniavimas. į formą dėkite vieną blyną, sudėkite ant jo visą sviestinį kremą. Lygiai paskirstykite. Ant viršaus dėkite antrąjį blyną. Ant jo sudėkite visą grietinėlę. Galiausiai dėkite trečiąjį blyną ir užpilkite glajumi.

Taip pat galite papuošti ir karamelinėmis formelėmis. 4 šaukštus cukraus pakepinkite tefloninėje keptuvėje, kol išskystės ir pradės tysti siūlai. Tada įpilkite porą šaukštų vandens ir gerai išmaišykite. Ant nedidelio gabalėlio folijos šaukštu lašinkite karamelę norimai formai išgauti. Atvėsinkite. įsmeikite į tortą ir jau galite didžiuotis savo konditeriniais sugebėjimais :)

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>