Filo tešlos krepšelis su grybais ir ožkų sūriu

Posted by Geras Receptas on Sau 24, 2012 in Užkandžiai |

Visai patiko man šitas variantas užkandžiams (ypač patiko klausimai “čia popierius???? valgoma???”), vietoj įprastų sumuštinukų su lašiša ir citrina (jokiu būdu nesakau, kad jie blogi, tiesiog įvairovė ir naujovės yra gerai. Kartais). Šilti jie skanesni, tik dėl kreminės konsistencijos geriau juos valgyti tvarkingai – lėkštėje su šakute. Atšalę irgi gardūs, tik jau labiau tinkami valgymui laikant rankoje. Ir pasiruoškit “pažaisti” su filo tešla. Baisiai jau greit džiūsta jinai… O kai išdžiūsta, lūžta panašiai kaip lazanijos lakštai, tik žymiai lengviau :) Anyway, krepšeliai verti laiko ir vargo (ir gal jums gausis gražesni).

Filo krepselis su grybais

18 vidutinio dydžio keksiukų formelių (ten patogiau juos formuoti) reikės:
šaukšto aliejaus + gabalėlio sviesto;
400 g įvairių grybų (tinka ir marinuoti, ir džiovinti, ir pievagrybiai. Aišku, idealu būtų švieži);
2 česnako skiltelių;
mėgstamų prieskoninių žolelių;
100 g ožkos sūrio (jei kas jį labai mėgstat, dėkit 150 g);
1 kiaušinis + 2 tryniai;
150 ml švelnios grietinės;
200 ml grietinėlės;
5-6 lapų filo tešlos.

Pirmiausiai įdaras. Grybus susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu ir aliejumi, česnaku ir žolelėmis – užteks 5-7 minučių. Perkelkite į dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada įmaišykite sutrupintą ožkų pieno sūrį. Atskirai išplakite kiaušinį, trynius, grietinę ir grietinėlę. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Atidėkite kuriam laikui į šalį.

Filo tešla. Kol darbuositės su vienu lapu, kitus laikykite uždengtus drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų iki trupėjimo. Kiekvieną lapą reikia supjaustyti maždaug tokio dydžio juostelėmis, kad tris keturias sudėjus į keksiuko formelę, ji pilnai pasidengtų – ir dugnas, ir šonas. Klojant į formeles, kiekvieną tešlos sluoksnį būtinai reikia negailint patepti tirpintu sviestu, kad nesudžiūtų ir geriau “suliptų”.

Kai keksiukų formeles išklosite tešlos juostelėmis, į kiekvieną krepšelį padalinkite grybų masę. Ant viršaus užpilkite po keletą šaukštų kiaušinių ir grietinėlės plakinio. Kepkite 20-25 minutes 190 laipsnių orkaitėje.

Žymos:,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>