Pikantiški spraginti kukurūzai

Posted by Geras Receptas on Lap 1, 2010 in Užkandžiai |

Greitut greitutėlis užkandžių receptas savaitgalio vakarui prie filmo (arba pirmadienio vakarui su “Nusivylusiomis namų šeimininkėmis”) :) Kam pirkti spragintus kukurūzus (visiems žinomus kaip popkornus), jei galima šedevrą šia tema sukurti savo virtuvėje?

50 g spraginimo kukurūzų branduolių (jokiu būdų ne supakuotų maišelyje, skirtų mikrobangei);
2 šaukštai aliejaus;
40 g tarkuoto parmezano;
1-2 šaukšteliai česnako granulių;
džiovinto čili miltelių pagal skonį.

Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies iki karštumo. Tada suberkite kukurūzus, uždenkite, pakratykite ir kaitinkite tol, kol visi kukurūzai išspragsės. Tada suberkite į dubenį, pabarstykite parmezanu, česnako granulėmis ir čili. Jei mėgstate sūriau, pridėkite druskos. Šaunus užkandis ir dideliems, ir mažiems garantuotas :)

P.S. Ar žinote, jog spraginti kukurūzai yra vienas iš labiausiai pervertintų maisto produktų, perkant jį jau paruoštą valgymui? Tad pasispraginti “popkornų” namie gausis keliskart pigiau nei pirkti juos jau paruoštus :) Ir tai visai nesudėtinga!

Žymos:, , ,

Parašykite atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>